Socialdemokraterna

Framtidspartiet i Hofors

Jobb

Raimo Pärssinen, riksdagsledamot från Gävle – Socialdemokraterna säger ju att jobben prioriteras absolut högst på agendan och att målet är ”arbete åt alla”. Varför?

– Att människor har ett arbete har flera direkt avgörande fördelar för Sverige. Först och främst – ett bra arbete ger ett egenvärde. Alla som varit arbetslösa vet hur det känns att stå utanför, en känsla av hopplöshet. Så ska inte människor behöva må, och det är vetenskapligt bevisat att arbetslöshet är starkt kopplat till sociala problem. Det är därför – för att tala klarspråk – statens förbannade skyldighet att göra allt för att skapa arbetstillfällen.

Så, det är mest för folkhälsans skull människor behöver ha ett arbete?

– Nej, nej. En arbetande befolkning tjänar egna pengar som skapar skatteintäkter för Sverige, man kan köpa varor och tjänster, och vår ekonomi stärks totalt sett.

OK. Så vad ska vi göra för att få fler i arbete i Gävle?

– Framtidens arbetsmarknad kommer till stor del att se annorlunda ut. Vi förstår det, och det är därför vi tänker lägga särskild vikt vid detta framöver – särskilt i Gävle som är väldigt utsatt för nedläggningar och annat. Men ni gjorde ju en intervju med mig om det?

Jo, det stämmer.

– Jamen ta och länka folk vidare till den då.

OK. Här hittar ni en länk till en intervju med Raimo Pärssinen om hur vi skall klara jobben i Gävle