Socialdemokraterna

Framtidspartiet i Hofors

Rättvisan är min drivkraft – vilken är din?

Jag heter Elin Lundgren. Välkommen till vår sajt. Vi vill att den gör det lätt för dig att komma i kontakt med oss, för det vill vi. Den har dessutom mycket text, vilket kan kännas segt. Men vi vill verkligen förklara hur vi tänker och varför vi är värda att rösta på. Hoppas vi uttrycker oss begripligt och konkret.

Jag flyttade till Gävle i slutet av 90-talet för att plugga till lärare på högskolan. När jag var 25 år bestämde jag mig för att engagera mig politiskt. Jag kände – och känner fortfarande – att vi behöver jäkligt mycket mer rättvisa.

Orättvisa är så enkelt som att det slumpmässiga i vilka dina föräldrar är, faktiskt rent statistiskt kommer avgöra din framtid. För att komma dit man vill måste några slåss hårdare än andra. Det är inte rättvist.

Min bakgrund är sådan att jag växt upp i ett hem med små ekonomiska resurser. Med en mamma med mycket låg inkomst och en pappa som valde bort ansvaret för mig. Det har gjort att min värld varit lite mindre när det kommer till kontakter, möjligheter att få hjälp med boende, att få resa och annat som pengar ofta för med sig. Jag har världens mest underbara mamma, men det spelar tyvärr ofta ingen roll – i Sverige avgör din uppväxt om du studerar vidare eller inte, hur och var du kan bo och vilka möjligheter du upplever för att bygga framtiden som du vill ha den. Ser vi detta i ett globalt perspektiv, är klyftorna ännu större. Där handlar det om liv eller död. Föds du där det finns mat och mediciner eller inte?

Det här driver mig i min politiska gärning varje dag, och det finns hur mycket som helst kvar att göra. Tyvärr.

Vad driver dig? Vad vill du ändra på? Socialdemokraterna kan vara din plattform. Precis som den blev min för snart tio år sedan.